دلایل لغو معاملات شمش فولاد و لزوم رشد عرضه‌های سلف فولاد و سیمان

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران دلایل لغو معاملات شمش فولاد و لزوم رشد عرضه‌های سلف فولاد و سیمان را اعلام کرد.

به گزارش بیدار بورس، سید جواد جهرمی در خصوص لغو معاملات شمش فولاد در دو هفته گذشته، شرایط معاملات فولاد و سیمان و راهکارهای بازگشت آرامش و تعادل به بازار توضیحاتی ارائه داد.

جهرمی گفت: در هفته قبل حدود ۱۰ هزارتن شمش برای عرضه به بورس کالا ارسال شده بود که قطعا این حجم از عرضه نمی‌توانست به بازار کمک کند؛ در روز گذشته نیز بالغ بر ۱۱ هزارتن شمش ارسال شده بوده که طبیعتا این عرضه نیز نمی‌توانست به بازار کمک کند؛ ضمن اینکه این حجم از عرضه طبعاً منجر به کشف نرخ منصفانه نمی‌شود.

جهرمی ادامه داد: در هر دو هفته مکاتباتی با وزارت صمت صورت پذیرفته است که با توجه به اینکه وزارت صمت اعلام می‌کند بر وضعیت تولید و موجودی انبار شرکت‌ها اشراف دارد، انتظار می‌رفت به سرعت ظرف یک هفته گذشته نسبت به برنامه‌ریزی عرضه‌ها اقدام عاجل انجام شود.

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران گفت: در حال حاضر بازار با یک شوک در طرف عرضه مواجه است و باید نسبت به برطرف کردن آن، با انجام عرضه‌های مدت‌دار و سلف نسبت به اطمینان عرضه در آینده اقدام کرد.

اوضاع معاملات سیمان چگونه است؟

جهرمی گفت: در حوزه سیمان نیز علی‌رغم اینکه روند عرضه‌های مناسبی در حال شکل گیری بود و بیش از ۶۰۰ هزار تن عرضه و ۴۷۰ هزار تن معامله ثبت شده بود و بیش از ۱۳۰۰ مشتری تاکنون سیمان خریداری کرده‌اند، اما به علت چالش قطع برق با کاهش عرضه مواجه شدیم؛ البته معاملات روز شنبه عدم تایید شد که در تلاشیم عرضه‌ها تجمیع شده و به صورت عرضه‌های دو هفته‌ای انجام شود.

جهرمی افزود: در این شرایط کاهش عرضه‌ها و عدم اطمینان از عرضه‌های با ثبات در آینده سبب افزایش تقاضا می‌شود. لذا مهم‌ترین اقدامی که باید انجام شود، این است که بتوان اطمینان عرضه در آینده را به بازار داد که عرضه‌های سلف می‌تواند به این موضوع کمک کند؛ همچنین این مساله می‌تواند بخشی از تقاضای فعلی را نیز کاهش دهد.

به گفته معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در حال حاضر امیدواریم تمامی ذینفعان به سرعت نسبت به موضوع در حیطه وظایف و اختیارات خود اقدام کنند. در این میان با توجه به اینکه اختلال ایجاد شده در بازار از محل عرضه است باید به جای ایجاد بحث‌های فرعی، تمام سیاست‌ها بر افزایش عرضه متمرکز شود.

جهرمی گفت: در شرایط فعلی نیز با توجه به کمیابی محصولات، خریداران مجبور به خرید با هر قیمتی خواهند بود که بتوانند جلوی بخشی از ضررهای آتی خود را بگیرند. در برخی از موارد مدیران طرح‌ها به ما مراجعه و اعلام کردند با توجه به وجود نداشتن دورنمای مناسب از عرضه محصولات و امکان تاخیر و تعویق طرح‌هایشان، تلاش دارند تا به هر قیمتی محصول خود را خریداری کنند؛ لذا باز هم تاکید می‌شود کنترل انتظارات در شرایط فعلی بیشترین کمک را به بازگشت بازار خواهد کرد.

منبع: سنا
کد خبر 5376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =